Gateau de riz au caramel

de ianculubita in Dulciuri, 23 Mar 2016 | 523 vizualizari

 

Buna dimineata bunii mei! Dupa cum stiti, am fost plecata in Franta la increstinarea nepotelului nostru si ca orice bunica, nu trebuia sa lipsesc! Cand am venit bineinteles ca am adus un "bagaj"de retete, ingrediente dar si reviste, mijloc de inspiratie.


Nu stiu daca pe la noi se gaseste un astfel de orez,special pentru desert, dar acolo cum l-am vazut, l-am luat si acasa l-am probat;va spun ca este un orez obisnuit, rotund, cu bobul putin mai mic,fierbe mai greu decat cel obisnuit, nu se spala cand se foloseste, iar cand inchizi ochii si-l mirosi, ai impresia ca stai langa o prajitura! deci e foarte bun pentru deserturi iar ce am facut eu e super delicios!

 

INGREDIENTE

  • 175g orez pentru desert
  • 2oua+1galbenus
  • 750ml lapte
  • 200g zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1lamaie verde
  • 50g fistic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gateau de riz au caramel:

Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin;

Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul este fiert;se amesteca mereu pentru a evita ca laptele sa  dea pe afara;dupa ce orezul este bine racit,se adauga coaja rasa de lime,zaharul vanilat,ouale batute,se omogenizeaza totul bine si se lasa vasul la frigider.

Separat intr-un alt vas se pune restul de zahar,80ml apa,zeama de lime si se lasa pe foc pana ce zaharul se topeste si s-a format caramelul;

Se pune caramel in forme mici termorezistente,se dispune cu atentie si pe pereti,se umple toate formele cu orez apoi se lasa la cuptor la foc mic 35min.

Dupa ce s-au racit se rastoarna pe platou si se presara deasupra fistic taiat cu cutitul si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste mai mult caramel,se poate pregati din mai mult zahar

RETETA IN IMAGINI

Gateau de riz au caramel-0
Gateau de riz au caramel-1
Gateau de riz au caramel-2
Gateau de riz au caramel-3
Gateau de riz au caramel-4
Gateau de riz au caramel-5
Gateau de riz au caramel-6
Gateau de riz au caramel-7

COMENTARII (14)

mihaelar63

mihaelar63 1

24.03.2016, 01:26

O nebunie de praji > Nu voi putea dormi la gandul mirosului ei

Camelya

Camelya 1

24.03.2016, 11:00

Super delicioasa!

ianculubita

ianculubita 1

24.03.2016, 13:47

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!