Gaufre

de Doralinda in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 6266 vizualizari

 

Chiar daca e o reteta belgiana, in franta e un desert foarte apreciat, cu nutela, inghetata sau frisca.
La mine fotografiile nu sunt chiar profesioniste, dar gustul e garantat! :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • o lingurita rasa sare
  • 4 oua
  • 75 gr unt
  • un praf de copt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • O lingura ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaufre:

Se amesteca faina cu sarea dupa care se face o gaura in mijloc si se pune ouale, se amesteca putin, apoi se adauga untul topit, laptele si apa, si se amesteca bine ca sa nu fie cocoloase. Se adauga apoi zaharul, uleiul, zaharul vanilat si praful de copt si se mai amesteca putin. Compozitia trebuie sa fie fluida iar daca e mai groasa, mai adaugati putina apa. Lasati compozitia cel putin jumatate de ora apoi puteti incepe prin a face gaufre intr-un aparat special uns in prealabil cu putin ulei, lasati 3 min dupa care intoarceti si pe partea cealalta( in cazul in care aveti aparat cu placi duble, nu mai e nevoie sa intoarceti).

TIPS-URI

1

In compozitie, puteti adauga si o lingurita de rom ptr mai mult gust!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaufre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Doralinda 1

10.12.2012, 08:42

Hai ca mai am o bucatica!

Ina 1

10.12.2012, 08:47

vrem si noi

Doralinda 1

10.12.2012, 10:20

Ina, pai hai ca mai fac o tura azi si va servesc si pe voi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vafe - Gaufre Belgiene