Geandra(ciulama de malai)

de crissvalentina in Mancaruri cu carne, 14 Apr 2013 | 3069 vizualizari

 

Aceasta reteta imi aduce aminte de copilarie fiind mancarea preferata facuta de bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • un ardei gras rosu
  • 1 litru de apa sau supa de pui
  • 150-200 g malai
  • putina pasta de tomate
  • patrunel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Geandra(ciulama de malai):

Se prajesc putin pulpele de pui taiate in 2 sau 3. Dupa ce sunt aproape gata se scot din tigaie si se pune la calit ceapa impreuna cu ardeiul taiat cuburi.

Dupa ce ceapa si ardeiul sunt gata se pun pulpele, apa sau supa de pui si cand incepe sa fiarba se da focul la mic si se toarna in ploaie malaiul amestecand energic cu un tel ca sa nu  faca cocoloase. Se pune putin capacul pana cand se potoleste malaiul din clocotit. Cand e gata se adauga pasta de tomate, sarea si piperul dupa gust. Se stinge si se pune patrunjelul tocat.

Se poate servi cu smantana.

 

TIPS-URI

1

Eu neavind ardei am pus putin zarzavat care are ardei, morvov si telina.

2

Daca vi se pare prea groasa geandra se mai poate adauga putina apa sau supa de pui incalzita in prealabil.

3

Pupeti inlocui pulpele cu aripi sau piept de pui.

COMENTARII (2)

- TABITA - 1

15.04.2013, 00:28

Buna ciulama ai facut!

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S