Gem de banane si ananas

de adnia in Dulceata / Gem, 14 Ian 2013 | 1693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 4 banane
  • - bucatele de ananas din compot
  • - 1 cana de apa
  • - 1 1/2 cana zahar
  • -zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de banane si ananas:

Am pus la fiert apa cu zahar, pana s-a facut sirop, apoi am curatat si taiat bananele rondele, pe care le-am aruncat repede, repede in zeama de lamaie, ca sa previn oxidarea lor. Dupa aceasta operatiune complicata:)), am omogenizat totul cu siropul de pe foc, impreuna cu bucatelele stinghere de ananas si le-am lasat pe foc pana s-au legat (cca 40 min., in cazul meu), bineinteles, amestecand din cand in cand. Mie nu mi-a iesit dulceata, pt. ca fructele au devenit oarecum pasta, si deci, l-am numit gem de banane si anans. Dar asta nu m-a impiedicat sa constat ca e foarte bun si parfumat ...si il voi folosi la prajituri!

Cand l-am transferat fierbinte in borcane, mi-a venit o idee: eu ador combinatia de ciocolata-banane, asa ca am pus pe fundul borcanului cateva bucatele de ciocolata amaruie (preferata mea), apoi gemul fierbinte (care a topit-o putin),, dupa care am infiletat capacul si am rasturnat borcanul cu fundul in sus, ca sa se creeze vidul.

Enjoy!

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

diana_k

diana_k 1

15.01.2013, 09:23

laura_n

laura_n 1

15.01.2013, 12:23

oau, nu am mai papat, dar cred ca este delicios!

mamaieelena

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!