Gem de caise

de Panacris in Dulceata / Gem, 27 Iun 2012 | 2945 vizualizari

 

Intial am vrut sa fac dulceata, dar din lipsa de timp am transformat-o in gem delicios

 

INGREDIENTE

  • caise fara samburi 3 kg.,
  • zahar 2 kg.,
  • sambri de caise decojiti 300 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas mare, acoperindu-se cu zahar. Se lasa cca 1 ora ca sa-si lase zeama, apoi se pune la fiert la foc mic cca. 2 ore. Se spumeaza de cate ori e nevoie.

Intre timp se sparg samburii de caise, cu ajutorul unei menghine. Intr-un vas mic se pune apa la clocotit, se arunca samburii in apa clocotita se lasa, cca.1 minut sa fiarba, apoi se strecoara si se trec sub jet de apa rece. Se curata de coaja amaruie si se adauga in gemul obtinut la finalul fierberii.

Gemul se pune fierbinte in borcanele sterilizate, care se pun intr-o tava si se introduc la cuptor fara capace la foc potrvit cca. 15 minute, pana prin o pojghita deasupra. Apoi se scot din cuptor, se capacesc si se lasa la odihna invelite in patura.

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de caise-0
Gem de caise-1
Gem de caise-2
Gem de caise-3
Gem de caise-4
Gem de caise-5
Gem de caise-6
Gem de caise-7
Gem de caise-8
Gem de caise-9
Gem de caise-10
Gem de caise-11
Gem de caise-12
Gem de caise-13
Gem de caise-14
Gem de caise-15
Gem de caise-16
Gem de caise-17
Gem de caise-18

COMENTARII (22)

mihaelar63

mihaelar63 1

28.06.2012, 15:10

Ce delicioasa cu samburii in ea
Si are o culoare de parca ai pus un crampei de vara si soare in borcane

susu

susu 1

17.07.2012, 19:50

Gata samburii, caisele sunt la frigider cu zahar si maine ii dau bataie. M-am luat dupa reteta ta cu samburii decojiti dar nu-i corect tu ai aparat special eu m-am chinuit ingrozitor sa-i sparg in asa fel incat sa ramana intregi.

Panacris

Panacris 1

17.07.2012, 21:21

Multumesc Susu! De fapt e o menghina mica, nu un aparat special!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!