Gem de caise

de Merisor in Dulceata / Gem, 2 Iul 2013 | 10451 vizualizari

 

Este al doilea dupa cel de prune ca preferinte pentru prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 7 kg caise coapte
  • 1250 g zahar
  • 4 borcane(800 g)
  • 4 borcane (400 g)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata.

Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am plictisit, cam vreo 7 ore la 175 grade, pana au scazut la mai mult de jumatate.

Am spalat caisele si le-am lasat la scurs dupa care le-am spart, am indepartat samburii si le-am asezat asa jumatati in cratita alternand un rand de caise cu un rand de zahar.

Nu am pus tot zaharul de la inceput pentru ca nu stiam cat de dulce va iesi.

Am lasat asa cu zahar pe ele cateva ore pana au lasat lichid, apoi am introdus cratita in cuptor la 175 grade si am lasat pana au scazut la mai putin de jumatate din volumul initial.

Pe parcurs am luat din gem intr-o lingura de lemn si am verificat daca se incheaga si cat este de dulce si am adaugat zahar pana cand am considerat ca este suficient, de fapt Adi a dat verdictul ca eu deja nu mai simteam gustul :)

Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor si am bagat borcanele, spalate si scurse, la sterilizat pentru 5 minute cu focul oprit, apoi am pus gemul in borcane, am pus capacele si le-am mai lasat 5 minute cu cuptorul pornit dupa care am stins si le-am lasat acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am trecut in camara.

TIPS-URI

1

Gemul este finalizat cand deasupra se formeaza o pelicula subtire de lichid, iar pe margini prinde putina crusta, iar cand se amesteca este gros si necursiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

iry-gabriela 1

02.07.2013, 22:23

ce frumos ai aranjat borcanele

lilik 1

04.07.2013, 12:22

Vreau si eu un borcanel

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:07

Imi place la foile cu miere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi