Gem de caise

de diaconta in Dulceata / Gem, 16 Iul 2013 | 20363 vizualizari

 

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona noastră.Cred că gemul de caise are o aromă deosebită şi o culoare delicată.

 

INGREDIENTE

  • 3,500 kg caise (3 kg fara sâmburi)
  • 1,500 kg zahar
  • 10 borcane de 420 ml
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am scos sâmburii caiselor,dupa ce le-am spalat si au ramas aproximativ 3 kilograme de fruct.

Le-am dat prin masina de tocat sau puteti folosi robotul de bucatarie pentru aceasta operatiune.

Noi nu lasam fructele întregi deoarece ne place ca gemul sa fie cremos.

Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba amestecând din când în când.

Am lasat sa fiarba  vreo doua ore,pâna a scazut aproape la jumatate si s-a îngrosat suficient.

L-am pus asa fierbinte în borcane,am închis capacele si le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit complet.

Le-am depozitat în camara pâna planuim ce deserturi facem cu el în afara de a-l unge p o felie de pâine cu unt lânga o cana de lapte fierbinte.

Hai ca-mi pun chiar acum o cana de lapte lânga bunaciunea de gem.

Sa va faceti si voi!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de caise-0
Gem de caise-1
Gem de caise-2
Gem de caise-3
Gem de caise-4
Gem de caise-5
Gem de caise-6

COMENTARII (51)

diaconta

diaconta 1

17.07.2013, 08:38

Ela87 multumesc

MIUTA

MIUTA 1

17.07.2013, 12:43

Ce bine arata!!!!

diaconta

diaconta 1

17.07.2013, 14:54

Miuta ce dor mi-a fost de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!