Gem de caise cu menta

de susu in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 3340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gem de caise aromat si racoritor insa menta ii mai ia din aroma si parfumul caiselor
  • 2 kg caise
  • 400 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • ramurele de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu menta:

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si  se stropesc cu zeama de lamaie.

Ca gemul de caise sa-si pastreze culoarea de preferat puneti zeama de lamaie peste fructe dinainte in loc sa o puneti cand fierbeti gemul. Se da la rece cateva ore dupa care se pune pe foc mic impreuna cu menta spalata.

Fierbem pana scade la 1/2 din cantitate si verificam daca s-a legat sau ii mai trebuie zahar. Eu trec o parte din fructe prin sita si restul le las intregi. Daca fructele sunt prea dulci puneti mai putin zahar. Cateodata le pun la rece cu o parte din zahar si apoi mai adaug treptat pe foc daca este nevoie. La sfarsit scoatem menta si punem gemul de caise in borcanele sterilizate.

Nu folositi niciun conservant dar lamaia este obligatorie.

Daca borcanele sunt spalate bine, sterilizate si uscate iar capacele se strang foarte bine gemul de caise va tine mult si bine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de caise cu menta 239445
retete culinare - Gem de caise cu menta 239446
retete culinare - Gem de caise cu menta 239447
retete culinare - Gem de caise cu menta 239448
retete culinare - Gem de caise cu menta 239449
retete culinare - Gem de caise cu menta 239450
retete culinare - Gem de caise cu menta 239451

COMENTARII (14)

jolygina 1

25.06.2013, 08:58

babi5 1

25.06.2013, 09:29

Cred ca este bun ... dar ramin la varianta originala

Panacris 1

07.07.2013, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55