Gem de caise si cirese

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2012 | 1896 vizualizari

 

Primele caise ce s-au copt in gradina au fost batute de gheata dar nu am vrut sa le pierd asa ca am facut gem . Dorind sa ,, imbujorez'' culoarea gemului am combinat caisele cu cirese . Rezultatul : o culoare vie , placuta , tonica si un gust aromat -acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg cirese
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 lamaie zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si cirese:

  1. Se spala fructele .
  2. Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .
  3. Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .
  4. Se  lasa intr-un vas acoperit pana a doua  zi .
  5. Se pun fructele  la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti .
  6. Se fierbe pana caisele ,, se topesc'' .
  7. Puneti restul de zahar si zeama de lamaie .
  8. Inchideti jeleul parfumat-acrisor in borcane cu filet si dunstuiti intr-o  cratita  cu apa 30 minute .

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de caise si cirese 167981
retete culinare - Gem de caise si cirese 167982
retete culinare - Gem de caise si cirese 167983
retete culinare - Gem de caise si cirese 167985
retete culinare - Gem de caise si cirese 167986

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.06.2012, 22:45

Faina combinatie!!!

diaconta 1

23.06.2012, 23:13

excelenta combinatie

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:43

Foarte aromat
si ce culori

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D