Gem de capsuni

de lilik in Dulceata / Gem, 18 Iun 2011 | 2237 vizualizari

 

Am cumparat ieri niste capsuni parfumate,dulci,cu gandul sa fac dulceata.....dar am facut gem...nu stiu sa fi mancat vreodata unul asa de bun(lauda-te gura ca de-aia iti dau sa mananci:))))...fara conservant sau alte chestii.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsune(curatate de codite si spalate)
  • 1,5 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce.

Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o noapte la rece.

A doua zi scoatem coaja de lamaie si punem restul de zahar si sucul de la cele 2 lamai.

Punem pe foc mic 45-50 de minute(amestecam din cand in cand) dupa care facem proba sa vedem daca este gata(punem pe o farfurioara la racit si daca nu curge este gata) ,in caz contrar mai lasam pana este de consistenta dorita.

Intre timp spalam borcanele si le punem intr-o tava(cu tot cu capace),apoi le bagam in cuptor la 100°-125° timp de 15-20 de minute.

Cand gemul e gata il punem fierbinte in borcane(punem sub borcan un cutit atunci cand punem gemul pt a nu se crapa),punem capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos pana se racesc.

Cand le intoarceti o sa auziti un click,semn ca sunt inchise bine si le puteti pune la pastrat pt iarna(daca apuca). 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de capsuni 110977
retete culinare - Gem de capsuni 110978
retete culinare - Gem de capsuni 110979

COMENTARII (21)

lilik 1

23.06.2011, 10:41

Nina46 eu de cand fac dulceata si gem am pus zeama de lamaie la inceput...acum ce sa zic o fii cum e scris prin carti,dar eu sunt multumita de rezultatele obtinute si iti pot spune ca mai am si acum dulceata de anul trecut facuta in acelasi mod si se mentine perfect ramane la aprecierea fiecaruia cum sa faca propria dulceata sau propriul gem

lilik 1

23.06.2011, 10:42

va multumesc frumos tuturor

adry88 1

03.07.2011, 12:47

frumoasa prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D