Gem de capsuni

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 31 Mai 2016 | 5184 vizualizari

 

Capsunile sunt fructele preferate in acest sezon si gradina produce din plin.M-am gandit sa fac un gem din aceste fructe delicioase si am reusit cel mai bun gem de pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 1.200 kg capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

     Pentru inceput spalam bine capsunile,le rupem coditele si le taiem pe jumatate sau in patru daca fructu este mai mare.Le-am asezat intr-un vas si am presarat zaharul deasupra.Le-am lasat la frigider pana a doua zi.

     A doua zi am scos vasul din frigider si am pus capsunile cu tot cu zeama lasata intr-o cratita cu fundul gros si le-am pus la fiert la foc potrivit.Din cand in cand am adunat spuma formata deasupra.

     Dupa ce a fiert gemul de capsuni si a scazut pe jumatate am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie si am tras cratita de pe foc.Am pus gemul fierbinte in borcane sterilizate,deasupra am adaugat cate o feliuta de lamaie si am inchis bine borcanele.Le-am pus intr-un prosop mai gros si le-am lasat pana a doua zi sa se raceasca.Putem pastra gemul in camara si doi ani.Pofta buna.

TIPS-URI

1

pentru a verifica daca gemul de capsuni a fiert destul scoateti pe o farfurie putin gem si daca acesta se incheaga inseamna ca afiert destul.

2

deasupra am pus o feliuta de lamaie este secretul care il stiu de la mamaia mea ca sa nu faca floare deasupra sau sa se zahariseasca gemul sau dulceata.

3

cand punei gemul in borcane puneti dedesuptul borcanului un cutit sau asezati borcanele intr-o tava de inox cu putina apa ca sa nu se sparga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta