Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

de susu in Dulceata / Gem, 8 Iun 2016 | 2308 vizualizari

 

Rezultat exceptional, o combinatie de arome și o culoare deosebita

 

INGREDIENTE

  • Eu am folosit niste capsuni care nu prea erau parfumate asa ca am încercat sa le aduc un plus de savoare folosind alte câteva fructe:
  • 1/2 kg capsuni bine coapte
  • 1 kiwi, leaga bine gemul
  • 1 mana de merisoare uscate
  • 1 bucata mica de un deget ghimbir
  • 1/2 cana zahar, 100 gr
  • 1 mar curățat de coaja
  • 1 portocala curatata cat se poate de pielita și seminte
  • 1 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir:



Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de zeama de lamaie. Ghimbirul poate fi dat prin razatoare dar dacă vreti puteți să-l lasati întreg și să-l scoateti când e gata. Dupa ce s-a lăsat sirop le punem la fiert pana se leaga. Eu am zdrobit câteva fructe la fierbere dar am lăsat și bucati, puteți sa le blenduiți ca sa iasa o pasta fina și sa nu ramana ate de la portocala. Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul, ca sa nu iasa foarte dulce eu pun zaharul treptat și gust mereu. Punem gemul fierbinte în borcanele sterilizate, încălzite la cuptor și așezate pe cutite. Le mai dam putin la cuptor sa prinda  gemul pojghita, punem capace și dam la cald pana a doua zi, le puteți pune cu gura in jos. Nu folosesc mult zahar la fructe mai ales daca sunt dulci, doar cat sa se lege dulceata. Conservant nici atat, lamaia este suficienta și secretul este ca borcanele sa fie bine spalate si capacele bine stranse ca sa nu intre pic de aer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

09.06.2016, 08:04

Interesant!

- Andreea - 1

09.06.2016, 18:14

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 15:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă din gutui