Gem de cirese

de Carmen_Ana in Dulceata / Gem, 16 Iun 2014 | 883 vizualizari

 

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 100 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant Margaritar
  • 150 ml vin rosu
  • o lingurita coaja de portocala rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.

La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.

Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.

Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .

Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.

Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

 

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de cirese 326889
retete culinare - Gem de cirese 326890
retete culinare - Gem de cirese 326891
retete culinare - Gem de cirese 326892

COMENTARII (5)

Anett 1

17.06.2014, 10:24

simona72 1

17.06.2014, 11:49

Imi place combinatia!

Panacris 1

17.06.2014, 17:40

De probat! Deocamdată pe aragaz

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S