Gem de cireşe

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 1122 vizualizari

 

Pentru că am pregatit compot de cireşe,am sacrificat câteva pentru gem.Am folosit pentru acesta doar 2 kg de cireşe,noi nu facem cantitaţi prea mari deoarece pregatim mai multe sortimente de gem şi dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cireşe fără sâmburi
  • 1,200 kg zahar gelifiant
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cireşe:

Am spalat ciresele,le-am scos sâmburii si apoi le-am tocat în robot.

Le-am pus  sa fiarba fara zahar timp de 15 minute ,într-o cratita cu fundul mai gros.

Dupa 15 minute,am adaugat zaharul si am mai fiert 10 minute din momentul în care a început sa fiarba din nou.

La final am adaugat zeama de lamâie.

Am pus gemul fierbinte în borcanele spalate si uscate,apoi le-am pus în cuptorul caldut,fara capac,aproximativ 10-15 minute,dupa care am pus capacele si le-am lasat acoperite cu o patura pâna s-au racit.

Mie îmi place foarte mult culoarea si consitenta gemului pregatit astfel.\

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de cireşe 330987
retete culinare - Gem de cireşe 330988
retete culinare - Gem de cireşe 330989
retete culinare - Gem de cireşe 330990
retete culinare - Gem de cireşe 330991
retete culinare - Gem de cireşe 330992

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

07.07.2014, 20:26

deosebit

mirela0911 1

08.07.2014, 14:51

ce culoare frumoasa are!

Patricia Iordache 1

10.07.2014, 10:13

N-am preparat niciodata asa ceva. Daca am putin timp, voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25