Gem de corcoduse si caise

de marcela1979 in Dulceata / Gem, 9 Aug 2011 | 5195 vizualizari

 

Am primit vreo 2.5 kg de corcoduse rosii si cam 1,5 kg de caise si am decis sa fac gem de corcodusr si caise. A iesit delicios.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg corcoduse fara samburi
  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse si caise:

Cum se prepara gemul de corcoduse si caise:

Corcodusele se spala si se scot samburii. Caisele se spala si ele si se scot samburii. Se dau prin masina de tocat carne sau se fac cu blanderul ca si mine.

Intr-o oala cu fundul gros se pune compozitia si se pune la fiert pana mai scade din apa lasata ,la foc mic pe o plita. Cand a fiert pe jumatate se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba pana e gata. Se face testul cu picatura in apa sa nu se imprastie si atunci e gata.

Se spala borcanele se usuca si se pune dulceata calda in ele. Sub fundul borcanului se une lama unui cutit sa nu crape. Se infileteaza capacele bine si se pune intre paturi pana a doua zi sa se raceasca. Apoi se pun borcanele in camara.

Mie mi-au iesit 6 borcanele cu gemul de corcoduse si caise si inca un pic de gustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

19.08.2011, 12:42

ce combinatie minunata..................

marcela1979 1

19.08.2011, 12:52

intradevar medi e foarte buna

marcela1979 1

19.08.2011, 12:53

multumesc miuta,luk,diva, mena,mamaie,ionela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben cu caise