GEM DE GUTUI

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 15 Oct 2009 | 12661 vizualizari

 

am incercat si am reusit...are un gust dulce acrisor...

 

INGREDIENTE

  • 8 gutui
  • 2,5 kg zahar
  • 6 cani de apa
  • sare de lamaie,mi-ar fi placut sa folosesc lamai dar nu am avut la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE GUTUI:

Am curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa...

Cat timp am razuit gutuile am facut siropul...cele 6 cani de apa si zaharul..l-am fiert pana s-a topit tot zaharul si a inceput sa se lege...am adaugat gutuile..l-am lasat sa fiarba cam 20-30 minute apoi am adaugat si sarea de lamaie,dupa gust...l-am fiert la foc mic..in total cam o ora si 15 minute...a capatat o culoare rozalinda..mi-au iesit 7 borcanele de 400g si 2 de 800g...

 

TIPS-URI

1

in timpul fierberii am strans spuma rezultata cu o lingura de inox...

RETETA IN IMAGINI

GEM DE GUTUI-0
GEM DE GUTUI-1
GEM DE GUTUI-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Oana 1

15.10.2009, 00:46

Mmm, ador gemul/dulceata de gutui!

ramo_cata 1

15.10.2009, 00:50

oana si mie imi place dar sa nu fie ff dulce..

Michelle 1

11.11.2009, 11:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04