GEM DE GUTUI

de ramo_cata in Dulceata / Gem, 15 Oct 2009 | 17853 vizualizari

 

am incercat si am reusit...are un gust dulce acrisor...

 

INGREDIENTE

  • 8 gutui
  • 2,5 kg zahar
  • 6 cani de apa
  • sare de lamaie,mi-ar fi placut sa folosesc lamai dar nu am avut la indemana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GEM DE GUTUI:

Am curatat gutuile de puf si le-am bagat la robot sau se pot da pe razatoarea mare dar merge mai greu,eu una am incercat si m-am lasat pagubasa...

Cat timp am razuit gutuile am facut siropul...cele 6 cani de apa si zaharul..l-am fiert pana s-a topit tot zaharul si a inceput sa se lege...am adaugat gutuile..l-am lasat sa fiarba cam 20-30 minute apoi am adaugat si sarea de lamaie,dupa gust...l-am fiert la foc mic..in total cam o ora si 15 minute...a capatat o culoare rozalinda..mi-au iesit 7 borcanele de 400g si 2 de 800g...

TIPS-URI

1

in timpul fierberii am strans spuma rezultata cu o lingura de inox...

Daca ti-a placut reteta noastra "GEM DE GUTUI" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Oana 1

15.10.2009, 00:46

Mmm, ador gemul/dulceata de gutui!

ramo_cata 1

15.10.2009, 00:50

oana si mie imi place dar sa nu fie ff dulce..

Michelle 1

11.11.2009, 11:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)