Gem de gutui

de DinDragostePentruGatit in Dulceata / Gem, 6 Apr 2012 | 3074 vizualizari

 

A trecut demult sezonul pregătirii conservelor, dar dacă tot am pomenit azi de gemul de gutui...

 

INGREDIENTE

  • Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic în momentul pregătirii unui gem de fructe.
  • 2 măsuri fructe;
  • 1 măsură zahăr;
  • lămâie (suc şi coaja).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte. 

A 2-a zi se pregăteşte gemul.  Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o culoare uşor cărămizie. Spre sfârşitul preparării se adaugă lămâia taiată bucăţi.

Se toarnă gemul cât timp este fierbinte, în borcane sterilizate.


 

TIPS-URI

1

Am sterilizat borcanele + capacele într-o tavă în cuptor, la temperatură mică cam 40-45 minute.

2

(Eu am făcut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lămâi plus o lămâie tocată cuburi).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de gutui 156332
retete culinare - Gem de gutui 156333

COMENTARII (23)

jolygina 1

08.04.2012, 11:36

da da ,si eu mai am retete cu gem ,poate reusesc si eu sa le pun

deyutzky 1

08.04.2012, 13:31

adry88 1

13.04.2012, 16:42

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S