Gem de gutui

de adasev12 in Dulceata / Gem, 12 Noi 2013 | 8216 vizualizari

 

din ciclul dulceturile toamnei, dulceata de gutui ocupa loc de cinste la noi....foarte aromata si delicata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate
  • 800 g zahar
  • 800 ml apa
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase...

In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna.

Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si  se pun bucatile de gutui pe masura ce se curata pt a nu se innegri.

Se taie apoi cubulete cat mai mici.

Se pune separat la foc apa si zaharul , se amesteca sa se topeasca si se lasa sa dea cateva clocote.

Se scurg bine gutuile si se toarna peste sirop si se lasa  la fiert la foc mai mic, cam 40-50 min.

Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste, se mai da cateva clocote si se ia de pe foc.

Se pune fierbinte in borcane si se sigileaza, se lasa invelite in paturi pana a doua zi sa se raceasca bine, se depoziteaza in camara la loc intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adasev12 1

13.11.2013, 11:27

mihaialexzaharia 1

14.11.2013, 04:24

Felicitari!

O reteta usoara si un desert delicios. Am facut-o si eu.

Mai mult pentru pofticiosii comozi .O gasiti pe magazin online de dulceturi, bunicel.ro

Va pup

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 18:02

ce bunatate !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui