Gem de gutui

de adasev12 in Dulceata / Gem, 12 Noi 2013 | 3143 vizualizari

 

din ciclul dulceturile toamnei, dulceata de gutui ocupa loc de cinste la noi....foarte aromata si delicata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate
  • 800 g zahar
  • 800 ml apa
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase...

In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna.

Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si  se pun bucatile de gutui pe masura ce se curata pt a nu se innegri.

Se taie apoi cubulete cat mai mici.

Se pune separat la foc apa si zaharul , se amesteca sa se topeasca si se lasa sa dea cateva clocote.

Se scurg bine gutuile si se toarna peste sirop si se lasa  la fiert la foc mai mic, cam 40-50 min.

Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste, se mai da cateva clocote si se ia de pe foc.

Se pune fierbinte in borcane si se sigileaza, se lasa invelite in paturi pana a doua zi sa se raceasca bine, se depoziteaza in camara la loc intunecos.

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de gutui-0
Gem de gutui-1
Gem de gutui-2
Gem de gutui-3
Gem de gutui-4
Gem de gutui-5

COMENTARII (8)

adasev12

adasev12 1

13.11.2013, 11:27

mihaialexzaharia

mihaialexzaharia 1

14.11.2013, 04:24

Felicitari!

O reteta usoara si un desert delicios. Am facut-o si eu.

Mai mult pentru pofticiosii comozi .O gasiti pe magazin online de dulceturi, bunicel.ro

Va pup

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 18:02

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!