Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi.
2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta.
3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de minute (fara capac). Din cand in cand picura pe o farfurie putina dulceata si testeaza-i consitenta.
4. Cand crezi ca are consistenta potrivita, pune gemul in borcane curate, sterilizate. Pune-le capacul si intoarce-le cu fundul in sus pana se racoresc.
Nota: - daca vrei poti curata gutuile de coaja, dar ai grija sa pastrezi proportiile.
- cantitatea de zahar se poate ajusta dupa gust.
Din cantitatile de mai sus au iesit 3 borcane de 315 ml, unul de 800ml si unul de 200 ml.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult