Gem de gutui

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 28 Noi 2014 | 3130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1350 g gutui (spalate si curatate de cotor si seminte)
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

1. Tai gutuile cuburi sau le dai prin razatoare, cum preferi.

2. Pune gutuile impreuna cu zeama de lamaie si cu 500 g zahar intr-o cratita cu fund dublu, neaderenta.

3. Amesteca si pune-i capacul. Lasa la foc potrivit 20 minute. Ia capacul, pune restul de zahar si mai lasa pe foc inca 20 de minute (fara capac). Din cand in cand picura pe o farfurie putina dulceata si testeaza-i consitenta. 

4. Cand crezi ca are consistenta potrivita, pune gemul in borcane curate, sterilizate. Pune-le capacul si intoarce-le cu fundul in sus pana se racoresc.  

Nota: - daca vrei poti curata gutuile de coaja, dar ai grija sa pastrezi proportiile.

         - cantitatea de zahar se poate ajusta dupa gust. 

 

 

 

Din cantitatile de mai sus au iesit 3 borcane de 315 ml, unul de 800ml si unul de 200 ml.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de gutui 354038
retete culinare - Gem de gutui 354039
retete culinare - Gem de gutui 354040

COMENTARII (19)

Rocsi 1

28.11.2014, 21:36

Imi place mult

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:11

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2

monik80 1

19.03.2015, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55