Gem de gutui cu pere

de Rocsi in Dulceata / Gem, 28 Oct 2010 | 5181 vizualizari

 

Mmmm...mie imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 10 gutui mari
  • 1,5 kg pere mai zemoase
  • 800 gr-1 kg zahar(depinde cat de dulce va place)
  • 1 lamaie mare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui cu pere:

Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.

Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam zaharul. Amestecam bine si le lasam asa sa se odihneasca 1-2 ore, apoi luam oala si o punem pe aragaz ,la foc potrivit. Invartim des in gem sa nu se prinda de oala. Lasam sa fiarba bine pana ce se leaga. Cu 15 minute inainte de a o inchide adaugam zeama de la lamaie. Cand e gata o lasam sa se racoreasca. A 2a zi o punem in borcane si le inchidem ermetic. Acestea le invelim in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,le acoperim cu apa. Deasupra asezam un prosop de bucatarie si le punem pe foc la sterilizat circa 50 minute. Le lasam sa se raceasca apoi le dam la loc racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de gutui cu pere 59005
retete culinare - Gem de gutui cu pere 59006
retete culinare - Gem de gutui cu pere 59007

COMENTARII (8)

ela 1

28.10.2010, 23:26

adica cum?din sefa Rocsi,a devenit nora Rocsi???Nadinaaaaaaa.....

Bucataras Medi 1

29.10.2010, 09:59

ce parfum , ce aroma..............

Rocsi 1

29.10.2010, 11:10

-nadina nu ma aprovizionez prea mult,,,asa putin din toatema bucur k te mandresti cu mine
corina241 multumesc
-kamy multumesc
-corina am combinat gutui cu pere si a iesit o bunatate
-da mai ela ai ramas cu stirile in urma...acum sunt nora lui nadina deci sunt si mai sefa ca eu dau ordin si ea imi face ce vreau(si ea si copilul)
-medi saru-mana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21