Gem de macese

de lia maria in Dulceata / Gem, 15 Oct 2010 | 35980 vizualizari

 

Un gem pe care-l putem folosi, dimineata la micul dejun sau la pranz, ca sos pentru fripturi. Se spune despre macese, ca ele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macese bine coapte
  • 300g zahar
  • 100ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac.  Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar pasta ce se formeaza, iar restul se arunca.

Intr-o cratita, punem apa, pasta de macese si zaharul si dam totul la fiert pentru inca 1h, pana amestecul este bine legat.

Turnam gemul in borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem capacele si le bagam in paturi, la caldura pana a doua zi cand le etichetam si le asezam pe raft, in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diaconta 1

23.11.2011, 13:41

cel mai mult imi place gemul asta
noi punem in fiecare an,dar cumparam pasta de la o doamna care o face cu masina,asa cum zicea si kta_70

aur 1

08.09.2013, 21:28

kta_70 cu ce masina ai facut pasta de macese?

kta_70 1

01.11.2013, 21:20

@aur Mai multe detalii despre masina gasiti aici: http://catalinpastita.blogspot.ro/

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de afine