Gem de mere

de ANCA in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 9858 vizualizari

 

Unul dintre preferatele mele pentru tartine cu unt si clatite: gemul de mere!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 700 g zahar
  • o lamaie
  • 1-2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat (mai bun era un baton de vanilie, dar nu am avut..)
  • 2 bete scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.

Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.

Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.

Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.

 

TIPS-URI

1

Merele au multă pectină, o substanță care leaga în mod natural gemurile și dulcețurile. Vor scade destul de repede si ar putea necesita adaos de lichid. In acest caz, adaugati suc de portocale proaspat stoarse.

2

Cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de gust si de dulceata merelor.

RETETA IN IMAGINI

Gem de mere-0
Gem de mere-1
Gem de mere-2
Gem de mere-3
Gem de mere-4

COMENTARII (16)

ANCA 1

12.11.2011, 15:36

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:04

Kori 1

24.11.2011, 10:32

foarte bun, ma tenteaza sa incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41