Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Nu e o rețeta de conserva..ci un gem ce se tine la frigider, dar ce se papa foarte rapid.. La noi așa a fost :) ușor de făcut, gustos si sănătos :)
Marele se curata si se taie fașii subtiri. Se pun într-o cratita in care se agauga apa. îndată ce apa fierbe se da la foc minim si se amesteca o data la 2-3 minute timp de 10-15 minute in total. Se incorporeaza zaharul si se lăsa pe foc minim încă 5-10 minute. ulterior adaugam o lingurita cu vârf de scortisoara. După 5-10 minute stingem focul, lăsăm sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider. Mie mi-au ieșit 2 borcanele de 1l si încă un pic.
E bun la orice : blinii, pankakes sau tartine :)
pofta buna :)
1
Cele 2 kg de mere se calculează din merele deja curatate. Daca am lua inițial 2 kg mere, in procesul curatarii se pierde din masa si gemul va ieși prea dulce.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult