Gem de mure

de simona72 in Dulceata / Gem, 3 Aug 2013 | 5448 vizualizari

 

Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la prajituri, clatite, tartine,inghetata cu fructe, iaurt cu fructe, ca si toping....pt gust, aroma, textura, culoare...pt tot. Chiar daca unii vor stramba din nas pt ca este facuta cu gelfix, pe mine nu ma deranjeaza. De cativa ani buni asa o fac si asa imi place cel mai mult. Nu stau mult langa aragaz , fructele raman intregi daca vreau, reusita este garantata si tzine si peste iarna...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mure
  • 500 gr zahar
  • 1 plic gelfix
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in strecuratoare. Se aduna toata cantitatea de piure de mure strecurat, se pune intr-o cratita si se da la foc pt 20-30 minute, pana a scazut putin si s-a ingrosat. Zaharul se amesteca cu continutul plicului, se adauga peste mure dupa ce au fiert si se mai lasa max minute pe foc. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se rastoarna cu gura in jos pt 5 minute, se lasa sa se raceasca treptat 1-2 zile intr-o patura apoi se depoziteaza in camara. Garantez ca este un deliciu.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

singururl "inconvenient" este ca se pierde destul de mult din fructe dupa ce le strecuram, la 2 kg mure s-au pierdut aproximativ 600-700 grame

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de mure 249568
retete culinare - Gem de mure 249569
retete culinare - Gem de mure 249570
retete culinare - Gem de mure 249571
retete culinare - Gem de mure 249572
retete culinare - Gem de mure 249573
retete culinare - Gem de mure 249574
retete culinare - Gem de mure 249575
retete culinare - Gem de mure 249576
retete culinare - Gem de mure 249577

COMENTARII (21)

Valclaudia 1

03.08.2013, 17:36

ce bunatate!

Anett 1

03.08.2013, 20:00

vreau si eu!

diaconta 1

03.08.2013, 23:27

foarte gustos si i-ai scos semintele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L