Gem de nectarine

de Rux in Dulceata / Gem, 23 Aug 2016 | 470 vizualizari

 

Cu bucati intregi, aromat...delicios!

 

INGREDIENTE

  • 10 kg nectarine( romanesti...cu un parfum senzational)
  • 3 kg zahar de sfecla
  • vanilie
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 4 mere
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de nectarine:

Se spala nectarinele, merele , se taie in bucati mai maricele( in sase sau opt).

Se pun in oala, se adauga zaharul, se lasa la foc mic mai intai, se amesteca, isi vor lasa zeama destula,  apoi se lasa la foc potrivit si se amesteca din cand in cand( destul de des), eu l-am cam pazit doua ore si jumatate, cat a durat fierberea, daca il doriti mai legat lasati-l trei ore...pentru mine e perfect asa.. Daca puneti cumva capacul asa cum este in imagine, intr-o parte aveti grija sa nu dea in foc...amestecati cu un plonic, si vedeti sa nu se prinda de fundul oalei.

Cam la jumatatea fierberii am pus zeama de lamaie si vanilia.

Ne ies in jur de 12 borcane de 850 gr.

Munca multa dar merita, rezultatul este exceptional...un gust minunat!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de nectarine 454371
retete culinare - Gem de nectarine 454372
retete culinare - Gem de nectarine 454373
retete culinare - Gem de nectarine 454374
retete culinare - Gem de nectarine 454375
retete culinare - Gem de nectarine 454376
retete culinare - Gem de nectarine 454377
retete culinare - Gem de nectarine 454378
retete culinare - Gem de nectarine 454379
retete culinare - Gem de nectarine 454380

COMENTARII (28)

Rux 1

25.08.2016, 23:19

Chiar da Rocsicuta scumpa...iti multumesc!

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:58

Aromat puternic Am citit sfecla doar . Imi puneam intrebarea cum o fi ?)

Rux 1

11.09.2016, 00:41

Am adus gemul de nectarine la Paltinis...acum ma gandesc ca n-ai gustat din el...dar cineva sigur l-a gustat dintre bucatarasi Aromat, parfumat...deliicios..parerea mea...restul de pareri le astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D