Gem de pepene galben cu caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 26 Iul 2013 | 2304 vizualizari

 

Inca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte, foarte aromat si fin. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
  • 500 gr caise (cantarite fara samburi)
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pepene galben cu caise:

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.

Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.

Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.

Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam.

Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.

Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247898
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247899
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247900
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247901
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247902
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247903
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247905
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247906
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247908
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247918
retete culinare - Gem de pepene galben cu caise 247919

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.08.2013, 14:24

Anda ori piersici ori caise e la fel de bun pt ca se simte puternic aroma de pepene Asta e varianta facuta anul acesta la anul incerc alte combinatii si de obicei combin ce imi trece prin cap

anca_rm 1

01.08.2013, 14:26

eu iti spuneam ca e f bun , eu fac cu pepene si piersici , si pun si compot de piersici cu pepene /.... este bestial

simona72 1

01.08.2013, 15:10

Faina combinatia!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18