Gem de portocale cu ghimbir

de mimmi in Dulceata / Gem, 8 Aug 2011 | 2806 vizualizari

 

O reteta interesanta de gem de portocale cu ghimbir ce se poate prepara in orice anotimp

 

INGREDIENTE

  • 500 g portocale (miez)
  • 300 g zahar
  • 25 ml cognac
  • 2 feliute ghimbir
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de portocale cu ghimbir:

Cum se prepara acest gem de portocale cu ghimbir

Curatam miezul de portocala de pielita alba si il taiem bucati. Peste ele adaugam zaharul si lasam cca 30 de minute sa se formeze un sirop. Le punem pe foc si cand incepe sa scada siropul adaugam cognacul si ghimbirul taiat cubulete mici. Se lasa la fiert pana se leaga siropul,turnam in borcane sterilizate si intoarcem borcanele cu capul in jos pentru 1 ora.

Diminetile vor fi mai aromate si mai dulci daca veti servi la micul dejun o felie de paine prajita cu gem de portocale cu ghimbir.

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de portocale cu ghimbir-0
Gem de portocale cu ghimbir-1
Gem de portocale cu ghimbir-2

COMENTARII (14)

MIUTA 1

09.08.2011, 16:43

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:20

ionela2682 1

11.08.2011, 13:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04