Gem de prune

de Rocsi in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 7639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg si jumatate prune
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.
Se taie in doua si se inlatura samburii.
Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.
Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste noapte in frigider.

Dupa acest timp le puneti pe foc la fiert.

Fierbeti la foc potrivit si amestecati destul de des sa nu se prinda de oala.
O lasati pana se incheaga destul de bine.
Mai sper sfarsit, taiati lamaia felii subtiri, scoateti samburii si le puneti in oala cu gem.
Mai fierbeti putin si inchideti aragazul.
Borcanele le spalati cu apa fierbinte si le lasati la scurs.
Gemul fierbinte il puneti in borcane, inchideti ermetic capacele si lasati 10 min borcanele cu gura in jos apoi le intoarceti.
Le inveliti intr-o patura mai groasa asa fierbinti si le tineti asa pana a 2 a zi, apoi le puneti la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:28

mai si razi de mine ai capra..las k o s avezi tu..dak ma supar eu pe tine o sa te mai iubeasca nimeni..mersi nadina mersi mult..tu esti o draguta..asta fata se face rea..cand vine la mine e buna..dupa ce pleak e rea:

Julie 1

07.09.2010, 21:44

5furcu si de la mine! Tare harnicuta esti!

Rocsi 1

08.09.2010, 11:09

multumesc julie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni