Gem de prune

de Rocsi in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 4660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg si jumatate prune
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.
Se taie in doua si se inlatura samburii.
Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.
Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste noapte in frigider.

Dupa acest timp le puneti pe foc la fiert.

Fierbeti la foc potrivit si amestecati destul de des sa nu se prinda de oala.
O lasati pana se incheaga destul de bine.
Mai sper sfarsit, taiati lamaia felii subtiri, scoateti samburii si le puneti in oala cu gem.
Mai fierbeti putin si inchideti aragazul.
Borcanele le spalati cu apa fierbinte si le lasati la scurs.
Gemul fierbinte il puneti in borcane, inchideti ermetic capacele si lasati 10 min borcanele cu gura in jos apoi le intoarceti.
Le inveliti intr-o patura mai groasa asa fierbinti si le tineti asa pana a 2 a zi, apoi le puneti la loc racoros.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de prune 49273
retete culinare - Gem de prune 49274
retete culinare - Gem de prune 49275
retete culinare - Gem de prune 49276
retete culinare - Gem de prune 49277
retete culinare - Gem de prune 453754
retete culinare - Gem de prune 453755
retete culinare - Gem de prune 453756
retete culinare - Gem de prune 453757

COMENTARII (13)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:28

mai si razi de mine ai capra..las k o s avezi tu..dak ma supar eu pe tine o sa te mai iubeasca nimeni..mersi nadina mersi mult..tu esti o draguta..asta fata se face rea..cand vine la mine e buna..dupa ce pleak e rea:

Julie 1

07.09.2010, 21:44

5furcu si de la mine! Tare harnicuta esti!

Rocsi 1

08.09.2010, 11:09

multumesc julie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S