Gem de prune

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 20 Noi 2011 | 1989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg prune
  • 1 kg zahar
  • mieji de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii.

Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi vom pune prunele impreuna cu sucul lasat intr-o oala de tuci pe care le vom pune la foc mic,mestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Cand gemul este legat vom pune miejii de nuca taiati dupa care vom stinge focul.

Punem in borcane apoi borcanele le punem la cuptor timp de 10 minute.Stingem cuptorul,le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi ,apoi le depozitam in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune-0
Gem de prune-1
Gem de prune-2

COMENTARII (15)

mihaelaM

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

multumesc mamaie

mihaelaM

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

Mena

mihaelaM

mihaelaM 1

21.11.2011, 21:42

multumesc Gabitza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!