Gem de prune

de diaconta in Dulceata / Gem, 7 Sep 2012 | 3885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg prune bistriţene mari şi dulci
  • 750 gr zahar
  • O linguriţa scorţişoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spala,se scot sâmburii,se dau prin masina de tocat.Se pun la fiert fara zahar,se lasa  sa fiarba 5 minute,apoi se pune zaharul,se amesteca si se pune vasul sa fiarba în cuptor aproximativ  o ora si un sfert.La final se adauga scortisoara.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate,se închid borcanele cu capace,apoi se pun in cuptorul caldut pâna când se racesc.

Au iesit 6 borcane de 400 ml.

Mai simplu de atât nu se poate.

 

TIPS-URI

1

se pot adauga cateva picaturi de esenta de migdale

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune-0
Gem de prune-1
Gem de prune-2
Gem de prune-3

COMENTARII (42)

laura_n

laura_n 1

09.09.2012, 15:49

Dia, ce fain trebuie sa fie cu scortisoara! trebuie sa imi dai putin sa gust,eu ador scortisoara !

alldaycooking

alldaycooking 1

20.09.2012, 20:14

am mai gasit ceva de "furat"! am voie?

diaconta

diaconta 1

20.09.2012, 20:39

ai voie Nicol
iti dau dezlegare la tot ce crezi ca se potriveste

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!