Gem de prune cu aroma de scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 3 Sep 2012 | 2164 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune
  • 1,5 kg zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu aroma de scortisoara:

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.

Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.

Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).

Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem si punem pe o farfuriuta.

Intre timp adaugam scortisoara.

Dupa ce s-a racit, luam farfuriuta si o inclinam usor, iar daca gemul nu curge inseamna ca a fiert destul si este gata!

Luam oala cu gemul de pe foc si il punem cu grija in borcanele spalate si sterilizate. Punem capacele, invelim borcanele intr-o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gem de prune cu aroma de scortisoara 176043
retete culinare - Gem de prune cu aroma de scortisoara 176045

COMENTARII (38)

Angelina_Elena 1

05.09.2012, 10:33

Bia

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:26

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 23:39

Gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21