Gem de smochine

de adasev12 in Dulceata / Gem, 5 Oct 2010 | 10105 vizualizari

 

am cules aseara un castron mare de smochine, frumoase si rosii. aveam si eu in cap sa fac gem si dupa ce am consultat o gramada de retete depeste tot, am combinat eu ceva intre ele si a iesit ce a pana la urma...

 

INGREDIENTE

  • cam 1,5 kg de smochine rosii
  • 1 kg de zahar ( dar e fff dulce, nu trebuia sa pun atata)
  • suc de lamaie ( 1 1/2)
  • 1 apa
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine:

se pune o oala la foc sa clocoteasca.

smochinele se spala si se inteapa fiecare cu un ac apoi se pun in apa clocotita si se lasa 10 min.

se scot si se scurg.

se pastreaza 1 l din apa respectiva si se adauga zaharul si scortisoara apoi se pune pe foc sa fiarba pana se leaga un pic.

smochinele se taie in jumatate ( acum imi pare rau ca nu le-am taiat in 4...nu-mi palce sa fie asa mari...) si se aduga in sirop si se lasa la fiert pana se leaga bine...eu le-am fiert aprox. 2 ore ...dar scred ca era suficient si 750 ml de apa, fiindca smochinele mai lasa si ele apa.

se adauga si sucul de la lamai si se mai alsa sa dea cateva clocote.

se pune fierbinte in borcane si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adasev12 1

07.10.2010, 11:51

nadina, e f buna, merita!

Bunica 1

07.10.2010, 20:44

Dulceata de smochine este printre preferatele mele. Gem n-am mancat , dar cred ca este foarte bun

adasev12 1

07.10.2010, 22:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de catina