Gem de smochine cu pere

de Sidy in Dulceata / Gem, 21 Sep 2011 | 1824 vizualizari

 

Cum aveam niste smochine coapte, dar prea putine, m-am gandit sa le combin cu niste pere aromate si a iesit un gem cu un gust de neegalat..

 

INGREDIENTE

  • 500 g smochine
  • 500g pere
  • 500 g zahar
  • 4 cuisoare
  • un varf cutit sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de smochine cu pere:

Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.

Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul, cuisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 30-40 de minute pina scade sucul. Adaugam sarea de lamaie si lasam sa mai dea cateva clocote. Punem gemul fierbinte in borcane, cu grija sa nu le spargem.

Intr-o cratita mai mare asezam prosop pe fundul ei, apoi borcanele cu alt prosop printre ele, turnam apa pina la gura borcanelor si asa acoperite le lasam sa fiarba 15 minute. Le punem apoi intr-o cutie borcanele, le acoperim cu paturi si le lasam pina se racesc.

Asezam apoi borcanele in camara pentru la iarna. Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de smochine cu pere-0
Gem de smochine cu pere-1
Gem de smochine cu pere-2
Gem de smochine cu pere-3
Gem de smochine cu pere-4

COMENTARII (10)

adry88

adry88 1

21.09.2011, 21:18

interesant si bun de asemenea

jolygina

jolygina 1

22.09.2011, 19:15

place

Lau

Lau 1

04.10.2011, 22:43

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12