Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cu zmeura din gradina de la buni, putina de la vecina si muuulta din tufele crescute langa rau (descoperite de mine cum a descoperit Columb America :)) ) am reusit sa fac cateva borcane bune de gem de zmeura rrrrosu ca apusu vara :)
Zmeura se spala bine si se pune intr-o oala mare pe foc mic. Eu am facut gemul la buni si am preferat sa il fac pe soba.
Cand a lasat suc destul si s-a muiat adaugam zaharul si sucul de lamaie si lasam sa clocoteasca incet pana se ingroasa la consistenta dorita - verificata racind cate o lingura de gem.
Cand e gata, dupa ce s-a racit putin, il turnam in borcane curate pe care le tinem la cuptor cateva ore la foc mic.
1
Lamaia ajuta la inchegarea gemului pentru ca are pectina.
2
Cu cat punem zaharul mai devreme, cu atata se va inchide mai tare la culoare.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult