Gem/dulceaţă de zmeură

de diaconta in Dulceata / Gem, 6 Iul 2014 | 1965 vizualizari

 

Pentru că am fost în vizita la nişte prieteni şi ei aveau zmeura în grădina,am cules vreo 2 kilograme,aşa că am pregatit acest gem delicios.
Nici nu ştiu dacă e dulceaţă sau gem .Eu am pus fructele întregi,dar ele s-au zdrobit.
Pentru că nu am vrut să pierd aroma şi gustul fructelor,am folosit zahar gelifiant Margaritar.Mie îmi place foarte mult culoarea şi consitenţa gemului/dulceţii pregatite astfel.
In mod normal,se foloşeste 1 kg de zahar la 1 kg de fructe,dar mie mi s-a parut foarte mult,aşa ca am redus cantitatea,rezultatul fiind la fel de bun.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura
  • 1,600 kg zahar gelifiant Margaritar 1:1
  • Zeama de lamâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem/dulceaţă de zmeură:

Zmeura am pus-o într-o sita si am spalat-o cu un jet foarte uşor de apa.

Am lasat-o sa se scurga,apoi am pus-o într-o cratita cu o lingura de zahar si am fiert-o 10 minute.

Dupa acest timp am adaugat restul de zahar ,zeama de lamâie si am mai fiert 10 minute.

Am pus-o asa fierbinte în borcane,am pus borcanele în cuptorul  caldut ca sa se usuce deasupra,apoi am închis cu capacele si le-am lasat acoperite cu o patura peste noapte.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gem/dulceaţă de zmeură-0
Gem/dulceaţă de zmeură-1
Gem/dulceaţă de zmeură-2
Gem/dulceaţă de zmeură-3
Gem/dulceaţă de zmeură-4

COMENTARII (34)

diaconta

diaconta 1

08.07.2014, 16:09

Mirela
Lavinia

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.06.2015, 21:59

bun si eu vreau din asta

diaconta

diaconta 1

25.06.2015, 22:13

Bya,doar reteta a ramas )))) n-am timp sa fac alta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!