Gendermas

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Ian 2010 | 3969 vizualizari

 

Aceasta este o mancare ungureasca pe care o stiu de la bunica Irina care locuia in Horoatul -Crasnei , Salaj . Reteta originala se face cu patura cu faina alba si ou , nu foarte subtire care se rupea cu mana si se fierbea in apa clocotita . Eu o fac in zile de post inlocuind patura cu paste fainoase fara ou

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr paste fainoase din grau dur [fara ou ]
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • codite de ceapa verde

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gendermas:

  1. cartofii se spala si se fierb in coja cu apa si sare , apoi se curata .
  2. ceapa se curata .,se taie marunt si se caleste in ulei , spre sfarsit puneti patrunjelul taiat marunt piperul  si boiaua .
  3. cartofii ii zdrobiti si amestecati cu ceapa prajita .
  4. fierbeti separat pastele fainoase , avand grija sa nu fie prea moi [ a la dente ]
  5. amestecati usor cele doua compozitii cartofii si pastele fierte , +codite de ceapa verde .
  6. serviti dupa dorinta cu salata de legume prospete sau muraturi .
 

TIPS-URI

1

cartofii albi se vor zdrobi mai bine .

2

alegeti un sortiment de paste mai plate , eu am pus farfalle.

3

am servit cu un pahar de moare rozalie [ zeama de varza acra ].

COMENTARII (2)

christyansen

christyansen 1

18.11.2011, 15:37

f buna si gustoasa reteta am servit cu salata de legume.bv

miki_a

miki_a 1

20.03.2015, 10:52

Bravo Mihaela! Sincer, stiam ca reteta e foarte veche si se pregateste mai mult in Ardeal, dar nu i-am stiut niciodata numele adevarat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12