General Tso's Chicken

de AndreeaJ in Pui, 18 Ian 2011 | 5305 vizualizari

 

Originea acestui fel de mancare nu se cunoaste cu exactitate, desi multi spun, ca ar veni din zona Hunan a Chinei. Cu toate acestea, in restaurantele din Hunan nu se gaseste acest fel de mancare, intrucat locuitorii nu-l cunosc! In jurul lui se invart nenumarate povesti si legende, incat nu stim pe care sa o credem mai repede. Stim cu siguranta ca a existat Generalul Tsao (pe numele sau adevarat Zuo Zongtang ), un general remarcabil nascut in in regiunea Hunan in timpul dinastiei Qing. Despre el s-a spus ca era un mare iubitor al acestui fel de mancare, dar, legenda cum ca intr-o zi, ca sa sperie musulmanii din zona Xingjiang a dat drumul unui cârd de gaini in calea lor, vine sa infirme acest lucru.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 3 fire de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi
  • 5 teci de ardei iute uscat
  • 5 linguri de ulei pentru prajit
  • pentru marinada de pui:
  • 1/3 lingurita sare
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite vin de orez (alcool pentru gatit)
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite de apa
  • pentru sos:
  • 3 lingurite de zahar
  • 1 lingurita otet de vin
  • 5 linguri de suc de rosii
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA General Tso's Chicken:

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute.

Ingredientele pentru sos le amestecam pe toate intr-un castron si le lasam deoparte. Ceapa verde o taiem in bucatele lungi de 5 cm, separam partea alba de partea verde, partea alba o vom folosi la inceput, iar partea verde o vom folosi la sfarsitul prepararii.

Tecile de ardei iute uscat le rupem in 2 bucati, daca vrem mancarea mai iute, folosim si semintele de ardei, daca nu dorim atat de picant, aruncam semintele. Tocam si usturoiul.

Intr-o tigaie prajim bucatile de pui in ulei incins,
dupa ce au capatat o culoare aurie, le scoatem si le lasam deoparte.

In wok incingem o lingurita de ulei si adaugam usturoiul, ardeii iuti si partea alba de la ceapa, calim totul cateva secunde, apoi adaugam si bucatile de pui prajite.Mai lasam pe foc aproximativ un minut pana se imbina aromele cu puiul, apoi adaugam sosul de tomate format mai devreme. Dupa cateva secunde sosul se ingroasa, luam wok-ul de pe foc caci este deja gata!

Adaugam si partea verde de la ceapa si servim

 

TIPS-URI

1

Un gust sublim de dulce-acrisor-iute, acest fel de mancare se serveste neaparat alaturi de un bol de orez.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - General Tso's Chicken 78734
retete culinare - General Tso's Chicken 78735
retete culinare - General Tso's Chicken 78736
retete culinare - General Tso's Chicken 78738
retete culinare - General Tso's Chicken 78740
retete culinare - General Tso's Chicken 78743
retete culinare - General Tso's Chicken 78745
retete culinare - General Tso's Chicken 78747
retete culinare - General Tso's Chicken 78749
retete culinare - General Tso's Chicken 78751
retete culinare - General Tso's Chicken 78753
retete culinare - General Tso's Chicken 78754
retete culinare - General Tso's Chicken 78755
retete culinare - General Tso's Chicken 78756
retete culinare - General Tso's Chicken 78757
retete culinare - General Tso's Chicken 78758

COMENTARII (19)

Brindusa 1

19.01.2011, 21:56

chiar ca e iute! eu nu pot pune mai mult de 1/2 maxim 1 ardei iute uscat, alfelnu pot manca .In rest, ma tenteaza la greu

AndreeaJ 1

20.01.2011, 00:27

Vi se pare iuteeee? Reteta originala specifica vreo 8 ardei iuti uscati!! Oricum, eu una sfatuiesc pe oricine sa puna cati ardei doreste, pentru inceput mai putini si apoi daca mai suporta sa mai puna ardei. Nu vrea nimeni sa gateasca o mancare de care nu se va putea atinge la masa

andreea123 1

20.01.2011, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D