Gerbeaux cu nuci si gem piersici

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 3619 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si o lingura de zahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • gem de piersici
  • 300 gr nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gerbeaux cu nuci si gem piersici:

Faina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins .

Se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, prima foaie se pune in tava, peste ea se pune un strat de gem de piersici si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar.
Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de piersici si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit . Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gerbeaux cu nuci si gem piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

yaya67 1

19.03.2013, 15:29

mersi ina,ai dreptate ma vezi rar,cand pot intru ,mi-ar place sa stau mai mult,o zi buna

yaya67 1

19.03.2013, 15:40

va multumesc tuturor ,a fost chiar buna acum ma apuc sa fac varianta de post,o zi buna tuturor va doresc

diana_k 1

21.03.2013, 10:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem