Gerbeaux cu nuci si gem piersici

de yaya67 in Prajituri, 17 Mar 2013 | 1852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 10 gr drojdie inmuiata in putin lapte caldut si o lingura de zahar de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • gem de piersici
  • 300 gr nuca macinata amestecata cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gerbeaux cu nuci si gem piersici:

Faina se freaca cu untul sau margarina pana se formeaza firimituri mici de aluat apoi se pune drojdia deja dospita putin in mijlocul fainii, cele doua oua si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins .

Se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, prima foaie se pune in tava, peste ea se pune un strat de gem de piersici si deasupra se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata cu zahar.
Se pune a doua foaie peste, din nou se unge cu marmelada de piersici si se pune a doua jumatate de cantitate de nuca.
Se acopera cu a treia foaie si se impunge cu furculita. Se coace la foc potrivit . Se scoate din cuptor dupa ce am luat proba cu scobitoarea, se lasa la racit.

Deasupra se pune o glazura de ciocolata topita.

 

RETETA IN IMAGINI

Gerbeaux cu nuci si gem piersici-0
Gerbeaux cu nuci si gem piersici-1

COMENTARII (17)

yaya67

yaya67 1

19.03.2013, 15:29

mersi ina,ai dreptate ma vezi rar,cand pot intru ,mi-ar place sa stau mai mult,o zi buna

yaya67

yaya67 1

19.03.2013, 15:40

va multumesc tuturor ,a fost chiar buna acum ma apuc sa fac varianta de post,o zi buna tuturor va doresc

diana_k

diana_k 1

21.03.2013, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!