Ghebe in sos de vin alb cu busuioc

de Dya Daniela Andrei in Pui, 23 Oct 2013 | 3011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ghebe proaspete
  • un piept de pui potrivit
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 fire de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • cateva fire de busuioc (uscat)
  • sare dupa gust si un praf de pudra de ardei iute
  • 2-3 linguri cu pasta de rosii/suc/bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in sos de vin alb cu busuioc:

Taiem pieptul de pui in bucatele mici si il punem la prajit, pana se rumeneste usor. Adaugam ghebele (spalate bine si scurse inainte), condimentam dupa gust si le lasam cat sa se patrunda suficient. Adaugam apoi ceapa tocata marunt, usturoiul si ardeiul iute, turnam vinul alb si acoperim vasul pentru a lasa totul sa fiarba inabusit. Cand acesta din urma s-a evaporat, adaugam busuiocul si pasta de rosii si mai lasam 5-10 minute la foc mic. Le servim presarate cu marar proaspat tocat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-0
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-1
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-2
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-3
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-4
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-5
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-6
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-7
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-8
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-9
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-10
Ghebe in sos de vin alb cu busuioc-11

COMENTARII (29)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 16:41

grozave

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

14.12.2013, 21:03

Daaa!

babi5

babi5 1

28.11.2014, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!