Ghebe la borcan

de Ksenya in Conserve, 27 Sep 2013 | 6926 vizualizari

 

Deoarece a inceput sezonul ghebelor ,m-am gandit sa mai postez o reteta cu conservarea ciupecilor.Aceasta reteta este cea mai populara din Ucraina.Se face rapid si este foarte buna.Puteti s-o incercati cu incredere.

 

INGREDIENTE

  • Ghebe

Pentru marinada La un litru de apa se pun

  • 2 liguri cu varf zahar
  • 4 lingurite sare
  • 5 linguri otet 9 grade
  • 5 boabe ienibahar
  • 7 boabe piper
  • 4 foi dafin
  • 2 cuisoare
  • 3 catei mari de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcan:

Ghebele le spalam si le fierbem 20 minute de la primul clocot  la foc mic, scoatem spuma care se formeaza ,le scurgem  ,le spalam si le lasam din nou la scurs.(ghebele astfel preparate se pot lasa si pe a 2-a zi daca nu aveti timp)

Preparam marinada respectand proportiile de mai sus, in funtie de cate ghebe aveti, atat si marinada o faceti,(  usturoiul si otetul  il lasam la urma). punem la foc si o lasam sa fiarba 5 minute,adaugam ghebele fierte ,spalate si scurse,lasam la fiert 10 minute,dupa care adaugam usturoiul si otetul si lasam la fiert inca 5 minute.

ATENTIE!Ghebele trebuie sa fie bine acoperite cu lichid .

Turnam compozitia de fierbinte  in borcane  de 800g spalate si sterilizate(Eu le sterilizez in cuptorul cu microunde 10 minute.Capacele le fierb intr-o cratita tot 10 minute) si le intoarcem cu gura-n jos ,acoperim cu patura si le lasam pana a-2 a zi.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghebe la borcan 263919
retete culinare - Ghebe la borcan 263920
retete culinare - Ghebe la borcan 263921
retete culinare - Ghebe la borcan 263922
retete culinare - Ghebe la borcan 263923

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.09.2013, 14:00

ce faine's

laura_n 1

27.09.2013, 14:26

mor de bune ce sunt

Bya Ralu 1

20.11.2014, 23:02

ce mult imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L