Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 1365 vizualizari

 

Mie imi plac foarte mult ciupercile, in special ghebele.
Intrucat oferta de verdeturi este bogata, am ales cateva fire de usturoi verde, un pic de marar si patrunjel proaspat si gata o masa gustoasa!
Cel putin pentru mine :))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ghebe ( eu am avut congelate)
  • 3-4 fire usturoi verde
  • cateva fire marar proaspat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare de mare
  • piper
  • 2 linguri parmezan ras
  • ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar:

Decongelam sau spalam ghebele, depinde de care avem si le lasam la scurs.

Spalam si tocam verdeata si usturoiul.

Folosim o tigaie, punem un strop de ulei de masline. Lasam sa se incinga un pic si aruncam ghebele scurse. Lasam la foc iute cateva minute sa se rumeneasca bine. 

Adaugam un praf de sare, unul de piper, apoi adaugam verdeata si usturoiul. Lasam sa mai sfaraie cateva minute si tragem de pe foc. Asezam ghebele intr-o farfurie, presaram un pic de parmezan si servim.

Sunt teribil de gustoase si deja salivez in timp ce scriu :)))) 

 

TIPS-URI

1

lasati sa se caleasca la foc iute, altfel lasa apa si se fierb innabusit.

2

daca eliminati branza, obtineti o mancarica de post numai buna!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar 324476
retete culinare - Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar 324477
retete culinare - Ghebe la tigaie, cu usturoi verde si marar 324478

COMENTARII (26)

anca_rm 1

06.06.2014, 13:48

vreau si eu

xana 1

07.06.2014, 00:00

Fix pe gustul meu

Bya Ralu 1

30.12.2014, 15:26

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18