Ghiuvarlakia

de eleny2010 in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 4190 vizualizari

 

Nu stiu cum sa va spun ca este aceasta mancare. Un fel de ciorba de perisoare dar cu lamaie? Nu conteaza... eu am sa va scriu aceasta reteta care mie imi place cel mai mult din mancarurile gatite ale greciilor. Desi la inceput mi se parea acrisoara, dar asta este farmecul ei :) Pofta mare

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 2maini de orez (jumatate de ceasca)
  • sare+piper
  • marar
  • 1ou si un morcov.
  • ptr zeama separat
  • 2 oua
  • 1/2 de pahar (mic)de lamaie. eu am stors o lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiuvarlakia:

Se pune carnea tocata intr un castron si se adauga orezul,oul,mararul...sarea si piperul dupa gust si se amesteca.

Se pune o cratita cu apa la foc . apa incat sa acopere perisoarele.si se pun perisoarele in apa deja incalzita ptr 40 min.

Cand da sa fie gata, luam 2oua si separam albusul de galbenus, batem albusele foarte bine(4min), pana se faca o spuma,apoi adaugam si galbenusele si le batem .

Adaugam si cate putina lamaie din pahar si amestecam constant. pe urma se ia cu 2-3 polonice cu  zeama de la perisoare si se toarna incet-incet ..amestecand bine(este necesar sa facem asta).

pe urma se toarna compozitia peste perisoare..dand cu o lingura prin ele ,altfel incat sa se duca peste tot si mai lasam 5min sa fiarba. Inchidem focul si este gata de mancat.

Morcovul se taie feliute printre perisoare de la inceput. eu nu am avut si un cartof ar fi mers de minune.

 

TIPS-URI

1

Se pune si un cartof taiat in 4 sa fiarba cu perisoarele.

2

Se poate pune si un varf de bulion .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiuvarlakia 95415
retete culinare - Ghiuvarlakia 95416
retete culinare - Ghiuvarlakia 95417
retete culinare - Ghiuvarlakia 95418
retete culinare - Ghiuvarlakia 95419
retete culinare - Ghiuvarlakia 95422
retete culinare - Ghiuvarlakia 95425

COMENTARII (29)

Bucataras 1

11.12.2011, 18:01

la multi ani!

Cris2711 1

11.12.2011, 20:01

La multi ani

eleny2010 1

20.01.2012, 22:08

cu intarziere am vazut mesajele.dar va multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S