Ghiveci a la Mala

de babi5 in Mancaruri de legume, 29 Aug 2013 | 4866 vizualizari

 

Fiindca avem in gradina de toate, azi am facut un ghiveci (o amestecatura de legume) specifica mie. Finalul este cel scontat... bun, bun tare. Si pot sa zic si sanatos. Mentionez ca am facut intr-o cratita de 4l. Asta pentru mine este sablonul, fiindca gatesc si pentru parintii mei si mai sunt si copii prin preajma si poftesc, asa ca-mi dau de pomana cit sunt in viata...fiindca dupa nu se mai stie...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr orez
  • 6 cepe potrivite ca marime
  • 1 kg de rosii
  • 8 ardei grasi galbeni
  • 1 bucatica de praz
  • 3 cartofi mai mari
  • sare
  • pier macinat
  • vegeta
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie
  • 1/2 bulion
  • 2 ling zahar
  • frunze patrunjel pentru decor
Portii: 32
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci a la Mala:

Am curatat ceapa, prazul ardeiul si le-am spalat bine, apoi le-am tocat si le-am pus la calit cu uleiul. Cand s-au inmuiat bine am adaugat 1,5 l apa calda, am potrivit de sare, piper si vegeta si am lasat sa fiarba bine.

Intre timp am oparit rosiile si le-am decojit, apoi le-am tocat marunt si le-am adaugat peste continutul din cratita. Am adaugat si foaia de dafin si zaharul  si am lasat sa fiarba inca 15 minute, dupa care  am adaugat orezul bine spalat si am lasat la fiert inca 10 minute, dupa care am oprit plita si am lasat ca orezul sa-si mareasca volumul.

Gata ghiveciul lui Mala care a iesit neasteptat de bun.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu diverse: fripturi, snitele, cirnati, ciolan fiert, gratare, chiar si rasol

2

frunzele de patrunjel le folosim numai pentru decor

3

Cui ii place mai picant poate adauga la fiert un ardei iute sau a se consuma ca atare.

4

Putem servi fara carne fiindca este foarte gustos si satios

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci a la Mala" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Veggie mix de primavara