Ghiveci calugaresc

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 4 Sep 2013 | 34909 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea lui Radu Anton Roman - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti" si avand tot ce-mi trebuie, am trecut la treaba. Este o mancarica extrem de usor de facut, gustoasa si potrivita pentru zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • 2 vinete mici;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei capia rosu;
  • 1 telina mica;
  • 3 rosii (eu am avut tomate portocalii)
  • 100 ml. ulei;
  • 5 catei mari de usturoi;
  • 1 lingura rasa cu sare;
  • cativa baby morcovi congelati (sau 1 morcov mare, taiat rondele);
  • piper;
  • cimbru;
  • 200 ml. apa;
  • 1 lingura plina cu bulion;
  • patrunjel (cat dorim)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc:

Spalam si curatam de coaja toate legumele, inclusiv rosiile.

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in ulei. Folosim o cratita care poate fi pusa ulterior la cuptor.

Taiem telina bucatele, ardeiul capia fasii si le adaugam peste ceapa.

Dovlecelul si vinetele le taiem cubulete si le adaugam peste restul legumelor.

Rosiile decojite le taiem cubulete mici si le punem in cratita cu tot cu zeama lasata. Adaugam si morcovii baby (sau morcovul crud taiat rondele). Amestecam si lasam sa fiarba.

Punem si cartofii taiati cubulete si 3 catei de usturoi tocati marunt.

Presaram sarea, piperul, cimbrul, adaugam si cei 200 ml. apa amestecati cu lingura de bulion si punem cratita la cuptor, la 220 grade pentru 45-60 minute, fara sa amestecam.

Cu 5 minute inainte de a opri cuptorul, adaugam restul de usturoi pisat si amestecam usor.

Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.

TIPS-URI

1

Servim alaturi de muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Patricia Iordache 1

04.09.2013, 22:06

Laura...

diaconta 1

04.09.2013, 22:31

Eeeeeeeee cred ca-i tare bun

Gabrielle_Gabi 1

06.09.2013, 22:59

Arata foarte bineee !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume