Ghiveci cu ardei copt

de Bunica in Mancaruri de post, 14 Feb 2014 | 3640 vizualizari

 

Un ghiveci acu ce am gasit prin congelator.Am fost foarte multumita ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • o ceapa rosie
  • 1 cartof
  • 3 ardei copti
  • 1 vanata coapta
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
  • o foaie de dafin
  • o legatura de patrunjel verde
  • 4 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu ardei copt:

Ceapa curatata,saplata si tiata julien se pune la inabusit in apa cu o lingura de ulei.

Cartoful curatat spalat si taiat cuburi se adauga peste ceapa.

Cand cartoful este aproape fiert adaugam vanata si dovlecelul taiat rondele.

Lasam sa fiarba 10 minute ,apoi adaugam ardeiul copt taiat fasii,sucul de rosii,foaia de dafin  si restul de ulei  lasand sa fiarba inca 10 minute.

Adaugam o lingurita de Baza Mirodenia (Fuchs)

Stingem focul ,adaugam usturoiul curatat ,patrunjelul tocat si punem capacul.

Se serveste atat cald cat si rece.

Langa ghiveci am pus salata de ardei copt la servire.

 

TIPS-URI

1

Vanata si ardeiul le-am avut in congelator coapte de cu toamna.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298048
retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298052
retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298053
retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298054
retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298055
retete culinare - Ghiveci cu ardei copt 298056

COMENTARII (24)

deyutzky 1

15.02.2014, 08:41

Pe gustul meu

diaconta 1

15.02.2014, 20:30

foarte bun ce ai facut Buni

mihaelar63 1

16.02.2014, 00:52

Ce culoare frumoasa ,energizanta cu ardei copti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S