Ghiveci cu legume si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 29 Apr 2011 | 13592 vizualizari

 

Nu pot sa spun ca exista o reteta standard pentru a prepara acest fel de mancare Suntem liberi sa alegem felul de carne sau legumele, in functie de gusturi, nevoi, preferinte, sezon!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • condimente:  sare, putin piper, oregano, tarhon,
  • legume: morcovi, cartofi, ceapa, praz, ardei gras si ardei capia, telina, pastarnac, pastai, dovleac, mazare,  verdeata, 2 rosii intregi si 5-6 rosii date pe razatoare.

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume si piept de pui:

Prajim pieptul de pui timp de 15 minute pana s-a rumenit usor, fara a il usca!,  adaugam ceapa si o calim impreuna cu carnea, iar apoi adaugam legumele (taiate in cuburi mari) si condimentele.

Din acest moment e de preferat sa nu se mai intervina deloc si sa lasam totul la foc potrivit, pana se patrund bine si legumele (daca amestecam prea mult legumele se vor  marunti) Nu e nevoie sa adugam apa pentru ca vor lasa legumele suficient cat sa fiarba! Spre sfarsit se adauga sucul de rosii si se amesteca incet! Mai lasam sa fiarba 10-15 minute si in final adaugam patrunjelul.

Pofta buna!


TIPS-URI

1

Rosiile in stare naturala confera un gust usor  acrisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elena1988 1

02.05.2011, 13:09

Msclaudish 1

16.02.2012, 11:37

arata fff delicios abia astept sa incerc reteta

Dya Daniela Andrei 1

16.02.2012, 21:20

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu hrisca si legume