Ghiveci cu orez

de Sidy in Mancaruri de post, 17 Noi 2012 | 5654 vizualizari

 

Daca mai mergeti la piata veti gasi inca toate legumele necesare acestui ghiveci usor din legume.Si daca vreti sa adaugati si alte legume, cu siguranta va va iesi ceva foarte bun, numai bun pentru postul care a inceput......

 

INGREDIENTE

  • 2-3 adei grasi de diferite culori
  • 2 cepe
  • 5-6 rosii mici
  • 2-3 cartofi
  • 400 g ciuperci
  • 200 g fasole verde
  • 100 g orez
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu orez:

Curatam cepele si ardeii, ii spalam si stergem , apoi ii taiem marunt.

Fasolea o rupem in bucati de 2 cm daca este mai lunga.

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem in cubulete mici.

Spalam orezul in mai multe ape.

Intr-o tigaie non aderenta punem doi stropi de ulei si sotam ceapa si ardeii colorati pina se inmoaie.

Adaugam si rosiile taiate cubulete si le sotam impreuna cu celelalte legume.

La sfarsit adaugam ciupercile, fasolea si cartofii,amestecam sa se omogenizeze si lasam sa fiarba.

Daca legumele nu au lasat destul sos , adaugam o canita cu apa si lasam legumele sa fiarba cam 15-20 de minute, apoi adaugam orezul spalat.

Il lasam si pe acesta sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi putem servi ghiveciul cald.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi