Ghiveci de legume

de Sylvia in Mancaruri de post, 12 Aug 2011 | 5705 vizualizari

 

Aceasta mancare de legume am facut-o de nenumarate ori in toate combinatiile posibile, ce am adus nou la acest ghiveci de legume este o aroma subtila de ciuperci de padure pentru ca am strecurat intre legume si cateva ciuperci congelate de padure ( hribi, galbiori, champinioane de padure) .

 

INGREDIENTE

  • legume cat mai multe eu am pus
  • o vanata in degrade ( este un soi care are mai putine seminte ),
  • dovlecel galben si verde,
  • cateva ciuperci champinion proaspete,
  • o rosie,
  • cateva pastai verzi,
  • 2-3 cartofi rosii,
  • o mana de ciuperci congelate de padure,
  • o jumatate de gogosar,
  • un morcov,
  • o ceapa mare,
  • putin orez,
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Preparare ghiveci de legume: vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa, morcovul, cartoful, ciupercile . Se lasa pret de un minut sa se patrunda apoi se adauga sare, piper, boia si putina apa. La asa multe legume proaspete si aromate nici nu aveti nevoie de arome sau potentiatori de gust artificiali, este bine sa lasati sa se simta aroma legumelor.

 La 5-8 minute dupa aceste legume se adauga orezul ( al meu avea timp de fierbere de 10 minute) apoi fasolea verde, rosia, gogosarul si la cateva minute dupa dovlecelul si vinetele care au timp de fierbere foarte mic. Secretul unui ghiveci reusit este respectarea timpului de fierbere pentru fiecare leguma, sa fie bine facuta dar totusi nu prea fiarta. La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinate si se serveste cu verdeata aromata, eu am folosit patrunjel de gradina.

Este o minunatie de mancare, cu aroma de legume si un iz subtil de ciuperci de padure …daca veti testa reteta  de ghiveci de legume va veti indragosti de ea. Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Respectati timpul de fierbere la fiecare leguma

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci de legume-0
Ghiveci de legume-1
Ghiveci de legume-2
Ghiveci de legume-3
Ghiveci de legume-4

COMENTARII (27)

vergi

vergi 1

14.08.2011, 21:22

ce bine arata sigur e tare bun

carmenvlad

carmenvlad 1

17.08.2011, 05:51

Toate aromele si culorile verii s-au strans in mancarica ta. Mai ca as veni sa gust putin din ea.

Ubulika

Ubulika 1

02.11.2011, 10:26

wow..delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!