Ghiveci de legume

de Sylvia in Mancaruri de post, 12 Aug 2011 | 9958 vizualizari

 

Aceasta mancare de legume am facut-o de nenumarate ori in toate combinatiile posibile, ce am adus nou la acest ghiveci de legume este o aroma subtila de ciuperci de padure pentru ca am strecurat intre legume si cateva ciuperci congelate de padure ( hribi, galbiori, champinioane de padure) .

 

INGREDIENTE

  • legume cat mai multe eu am pus
  • o vanata in degrade ( este un soi care are mai putine seminte ),
  • dovlecel galben si verde,
  • cateva ciuperci champinion proaspete,
  • o rosie,
  • cateva pastai verzi,
  • 2-3 cartofi rosii,
  • o mana de ciuperci congelate de padure,
  • o jumatate de gogosar,
  • un morcov,
  • o ceapa mare,
  • putin orez,
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Preparare ghiveci de legume: vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa, morcovul, cartoful, ciupercile . Se lasa pret de un minut sa se patrunda apoi se adauga sare, piper, boia si putina apa. La asa multe legume proaspete si aromate nici nu aveti nevoie de arome sau potentiatori de gust artificiali, este bine sa lasati sa se simta aroma legumelor.

 La 5-8 minute dupa aceste legume se adauga orezul ( al meu avea timp de fierbere de 10 minute) apoi fasolea verde, rosia, gogosarul si la cateva minute dupa dovlecelul si vinetele care au timp de fierbere foarte mic. Secretul unui ghiveci reusit este respectarea timpului de fierbere pentru fiecare leguma, sa fie bine facuta dar totusi nu prea fiarta. La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinate si se serveste cu verdeata aromata, eu am folosit patrunjel de gradina.

Este o minunatie de mancare, cu aroma de legume si un iz subtil de ciuperci de padure …daca veti testa reteta  de ghiveci de legume va veti indragosti de ea. Va doresc pofta buna !

TIPS-URI

1

Respectati timpul de fierbere la fiecare leguma

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

vergi 1

14.08.2011, 21:22

ce bine arata sigur e tare bun

carmenvlad 1

17.08.2011, 05:51

Toate aromele si culorile verii s-au strans in mancarica ta. Mai ca as veni sa gust putin din ea.

Ubulika 1

02.11.2011, 10:26

wow..delicios!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati