Ghiveci de legume

de Rocsi in Mancaruri de legume, 20 Oct 2011 | 4067 vizualizari

 

Foarte potrivit pentru o zi de post sau ca si garnitura ,langa o bucata de carnita;)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 3 ardei galbeni
  • 2 ardei kapia
  • 2 gogosari
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Mai intai ne pragatim toate legumele.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam maruntel.

Dovleceii ii spalam,ii curatam de coaja si ii taiem cuburi maricele.

Ardeii,kapia si gogosarii ii taiem in doua,ii curatam de toate semintele ,apoi ii taiem bucatele potrivite.

Rosiile le spalam,le curatam de coaja si le taiem cuburi.

Punem uleiul intr-o cratita(nu foarte mare)la incins.

Adaugam ceapa si o inmuiem 2-3 minute.

Apoi adaugam toti ardeii,peste ceapa si ii lasam si acestia 2-3 minute.

La urma adaugam rosiile si dovleceii.

Ii tragem si pe acestia putin in ulei,apoi adaugam putina apa.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si acoperim cu un capac.

Invartim din cand in cand,si mai punem cate putina apa,dar calda.

Cand legumele sunt bine facute,punem pasta de tomate ,omogenizam si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Cand este gata inchidem ochiul aragazului,iar deasupra presaram patrunjel verde.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci de legume 129956
retete culinare - Ghiveci de legume 129957
retete culinare - Ghiveci de legume 129958

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.10.2011, 10:51

-las kamy,fara ceafa
-nico daca nu se gaseste se mai face pentru tine

Bya Ralu 1

12.12.2013, 11:52

bun

Rocsi 1

12.12.2013, 12:16

Bianca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S