Ghiveci de legume

de Valclaudia in Mancaruri de post, 1 Iul 2013 | 3870 vizualizari

 

as putea afirma ca aceasta mancare este preferata mea pe perioada verii... se prepara repede si e delicioasa datorita faptului ca legumele sunt mereu proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (de marime medie)
  • 1 cartof mare
  • 1/2 kg rosii foarte coapte
  • 2 cepe potrivite
  • buchetele de conopida,cca 200 gr
  • sare si piper dupa gust
  • 4 linguri de ulei
  • patrunjel verde tocat
  • 1 ardei bulgaresc (cu un grad foarte redus de iuteala)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curatam si spalam toate legumele. Tocam ceapa, o calim in ulei. Adaugam cartoful taiat cubulete si conopida (buchetele). Completam cu apa pana acoperim legumele si le lasam sa fiarba cca 15 minute la foc redus. Adaugam dovlecelul taiat cubulete, rosiile date pe razatoare si ardeiul taiat rondele. Condimentam dupa gust iar la final, cand scade apa adaugam patrunjel verde tocat si servim.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi si rece

RETETA IN IMAGINI

Ghiveci de legume-0
Ghiveci de legume-1
Ghiveci de legume-2
Ghiveci de legume-3
Ghiveci de legume-4
Ghiveci de legume-5
Ghiveci de legume-6
Ghiveci de legume-7
Ghiveci de legume-8

COMENTARII (14)

Sim0na 1

02.07.2013, 12:54

simona72 1

02.07.2013, 22:43

O mincarica delicioasa!

babi5 1

03.09.2013, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04